'Verlinde-tapes' hebben geen invloed op BNN

Ondanks het incident met Albert Verlinde is BNN niet van plan om de koers radicaal te veranderen. De jongerenomroep zegt weer voor behoorlijk wat oproer te willen zorgen met het nieuwe seizoen van het programma 'VOC'.

"Het incident met Albert heeft absoluut geen invloed op het programma. We blijven bij ons statement", licht een woordvoerder van BNN vandaag toe.

BNN heeft gisteren de ruzie met Albert Verlinde bijgelegd. De omroep heeft een schikking met de RTL-presentator en zijn partner Onno Hoes getroffen. 'VOC'-presentatoren Filemon Wesselink en Sophie Hilbrand betalen elk 500 euro aan het duo. Of de schikking van de presentatoren een idee was van de presentatoren is niet duidelijk.

Vorig jaar juli zorgde een item in 'VOC' voor grote opschudding in huize Verlinde. Hilbrand en Wesselink hadden hem een Gouden Oor gegeven, een prijs voor zijn journalistieke werk. In het beeldje hadden de presentatoren een microfoontje verstopt om de roddelkoning af te luisteren.

Toen Verlinde daar achter kwam, sleepte hij BNN voor de rechter. In een kort geding besloot de rechter dat de 'Verlinde-tapes' niet uitgezonden mochten worden.