Man sterft tijdens kijken 'Avatar'

Het was al een tijdje bekend dat de film 'Avatar' aanzet tot zelfmoord, nu is de eerste 'Avatar-dode' echt een feit. Hoewel de man geen zelfmoord heeft gepleegd naar aanleiding van de film, is de grote winnaar van de Golden Globes het laatste dat de 42-jarige Taiwanees zag. De man kreeg namelijk een fatale beroerte tijdens de voorstelling.

De man, alleen genoemd met zijn achternaam Kuo, leed al lange tijd aan hypertensie, oftewel hoge bloeddruk. Kuo bezocht eerder dit jaar de blockbuster in de stad Hsinchu en werd ineens onwel. Vervolgens werd hij naar het ziekenhuis overgebracht.

Eenmaal in het ziekenhuis was de patiënt al bewusteloos. Uit een scan bleek dat Kuo een hersenbloeding had gehad. "Waarschijnlijk heeft de film hem te veel opgewonden", heeft dokter Peng Chin-chih vandaag laten weten. "De combinatie van te veel opwinding en een hoge bloeddruk is hem fataal geworden."

Kuo is uiteindelijk elf dagen na de hersenbloeding aan de gevolgen hiervan overleden. Volgens Chinese media is dit de eerste dood die direct kan worden gelinkt aan de film van regisseur James Cameron. Op diverse filmblogs wordt door kijkers al geklaagd over hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en wazig gezichtsvermogen naar aanleiding van het kijken van 'Avatar' en andere 3D-films.