'Geen darkroom op erotiekbeurs'

De parenclub met darkroom op de Kamasutra Beurs is de ChristenUnie in Utrecht een doorn in het oog. "De Kamasutra Beurs valt nu onder een algemene vergunning, terwijl de activiteiten in zo'n darkroom meer weg hebben van een seksinrichting. Mensen betalen er voor seks en dat hoort niet op een beurs," aldus CU-fractievoorzitter Wim Rietkerk.

Rietkerk wil nu een onderzoek naar de regelgeving omtrent seksinrichtingen, openbare gebouwen en de Jaarbeurs. Hoewel de fractievoorzitter denkt dat de beurs die dit weekeinde plaatsvindt niet meer verboden kan worden, hoopt hij dat dit in de toekomst wel kan. "Liever zoeken we dit juridisch goed uit, zodat we daar in de toekomst mee uit de voeten kunnen," meldt Rietkerk in de Volkskrant.

Volgens organisatrice Lenneke Heijmans is er geen vuiltje aan de lucht. Omdat er voor het zogenoemde Swingers Café een toelage betaald moet worden, is er sprake van een besloten karakter. "Het is dus geen openbare ruimte. De toegang tot dit café met parenclub en darkroom is bovendien beperkt, omdat we niet willen dat de mensen hutjemutje staan. We werken samen met de GGD."

Bovendien is het allemaal afgestemd met de gemeente, aldus Heijmans. Alle vergunningen zijn immers verstrekt. Een gemeentewoordvoerder stelt dat er geen risico voor de openbare orde is.