Mountie haalt bejaarde vrouw uit brandend huis

Een agent van de Royal Canadian Mounted Police, oftewel een mountie, heeft een bejaarde vrouw uit een brandend huis gered. Het vuur ontstond gistermorgen in het huis van de vrouw in Cochrane. De vrouw, waarvan de leeftijd al in de tachtig jaar liep, is met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Nadat er melding was gedaan van een brandend huis arriveerde Leaverd Sandau als eerste bij de woning. Hij twijfelde geen moment toen een buurman zei dat er misschien nog iemand in het huis kon zijn en ging naar binnen. Zodra hij binnen was, zag hij door het vuur en de rook heen een oudere vrouw liggen. Hij trok de vrouw mee naar buiten, waarbij hij geholpen werd door ambulancebroeders, die net op dat moment arriveerden.

"Er is natuurlijk een moment dat je ook aan je eigen veiligheid denkt, maar dan gaat je baan toch voor. Je bent er natuurlijk 'to serve and protect'. Ik heb altijd geprobeerd assistentie te verlenen waar dat nodig was," aldus mountie Leaverd Sandau.