Ophef om 'Hitler'-drinkspelletje

Is het drinkspelletje 'Zap de neger' al niet echt politiek correct, in Groot-Brittannië kunnen ze er ook wat van. Daar is namelijk ophef ontstaan rond het zuipspelletje 'Hitler, The Drinking Game'.

Voor het spelletje is een pakje kaarten nodig, dat in de vorm van een hakenkruis wordt gelegd. Vervolgens moeten de deelnemers om de beurt een kaart van de swastika pakken. De persoon die vervolgens de zogeheten 'Hitler-kaart' trekt, moet door de rest van de groep worden aangesproken als 'Hitler' of 'Mein Führer'. De rest van de kaarten heeft allemaal een andere betekenis, de meeste geven echter aan hoeveel teugen drank men voor straf moet nemen. Verder zijn de spelers verplicht de Hitler-groet te brengen en de rest te ondervragen.

Liefhebbers van het spelletje hebben zich verenigd in een eigen groep op Facebook. De groep, die tot verwijdering van de profielensite 12.000 leden telde, bevatte diverse foto's van de deelnemers. Zo waren er spelers die een klein snorretje onder hun neus hadden aangebracht, maar ook leden die 'versierd' met hakenkruisen de Hitler-groet brengen.

De verwijderde Facebook-groep blijkt te zijn opgericht door studenten van de prestigieuze Universiteit van Huddersfield. De directie van de universiteit is op zijn zachtst gezegd niet blij met de nazisympathieën van de studenten. "We zijn geschokt dat studenten van onze universiteit betrokken zijn bij dit spel", reageert plaatsvervangend rector Peter Slee. "Wij zullen onderzoek doen naar deze beschuldigingen, en zullen passende maatregelen nemen zodra deze onderzoeken zijn voltooid."

De bewuste Facebook-groep is inmiddels verwijderd. De groep van de splintergroepering is er echter nog wel. Deze is hier te vinden.