Biddende imam legt gsm-verkeer lam

Een imam in Tilburg heeft in een straal van enkele tientallen meters rondom zijn moskee al het mobiele telefoonverkeer platgelegd, inclusief dat van hulpdiensten. Hij plaatste een zogenoemde gsm-jammer in de moskee, om zo rustig te kunnen bidden. Gsm-jammers zijn verboden, omdat deze naast de signalen van mobiele telefoons, ook signalen van hulpverleners verstoren.

De Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van de imam Salam werd deze week door de Bredase rechter veroordeeld tot een boete van 650 euro wegens het verstoren van het belverkeer. Dit gebeurde nadat mensen uit de buurt hadden geklaagd dat ze niet meer mobiel konden bellen. Volgens de rechter moet de imam maar gewoon een bordje in de moskee hangen met de mededeling dat mobiele telefoons uitgeschakeld moeten worden.

De plaatselijke VVD heeft inmiddels sluiting van de moskee aangevraagd, omdat ze het gedoe met Salam, spuugzat zijn. De man zou zeer intolerant zijn en de buurt zou last hebben van de omstreden moskee. De VVD wil er ook voor zorgen dat de imam niet meer in de stad aan de slag kan bij een nieuwe moskee.