Vorstverlet creatief gebruikt door bouwvakkers

Bouwvakkers gaan creatief met vorstverlet om

Door het vorstverlet bieden steeds meer bouwvakkers hun diensten aan op internet. Dat blijkt uit cijfers van de website biedplaats.nl. Daar kunnen vakmensen en bouwbedrijven een offerte uitbrengen op klussen die door particulieren worden aangeboden. Afgelopen week constateerde de site een spectaculaire stijging van zestig procent in de aanmeldingen.

Sinds de eerste werkdag in het nieuwe jaar ligt het werk op bouwterreinen in Nederland stil door de vorst. In de bouw-cao staat dat bouwvakkers bij een gevoelstemperatuur van min zes of lager niet hoeven te werken in de kou. Binnenklussen gaan uiteraard wel gewoon door.

Via bovengenoemde site kunnen vakmensen zich aanbieden voor klussen in en om het huis. De enorme toename van klussers die zich aanbieden concentreert zich voor het grootste deel op klussen binnenshuis. Dat wijst erop dat vakmensen die normaal buiten werken zich nu storten op binnenklussen.

De afgelopen week sloten zo’n 170 bedrijven zich aan bij de populaire site, die klus en vakman bij elkaar brengt. Normaal ligt dit getal onder de honderd. Op dit moment zijn er op de site al ruim 4200 bouwbedrijven actief.