Taxichauffeur laat 94-jarige demente vrouw in kou staan

In Tegelen heeft een taxichauffeur een 94-jarige demente vrouw gisteren bij haar woning neergezet en aan haar lot overgelaten. Dit tot grote woede van de zoon van de vrouw, Paul Sloesen, die bij zijn moeder inwoont. Hij trof de vrouw, die twee uur in de vrieskou in haar rolstoel moest wachten, bij thuiskomst totaal verkleumd aan.

De vrouw wordt elke maandag met een taxibusje naar de dagopvang van Martinushof in Tegelen gebracht. In de regel wordt ze rond vier uur 's middags thuisgebracht, met uitzondering van de eerste maandag van de maand. Dan komt ze twee uur eerder al thuis. Sloesen wist niet dat deze regeling in het nieuwe jaar door zou lopen en was niet aanwezig toen zijn moeder gisteren thuiskwam. De taxichauffeur belde nadat hij de vrouw bij de deur had afgezet wel aan, maar liep meteen door naar zijn busje.

"Een hond bind je in zo'n vrieskou nog niet aan een boom vast, maar tegen een zwaar zieke en demente vrouw zeggen ze dag met het handje", aldus een woedende Sloesen, "de chauffeur had mevrouw terug moeten brengen. Ik heb hem ontslag aangezegd". Eigenaar Rob Janzen van het gelijknamige taxibedrijf zegt dat de chauffeur van de bus dacht dat er iemand thuis zou zijn omdat de hond na het aanbellen aansloeg en er licht brandde.

Sloesen overweegt ook een klacht in te dienen tegen Martinushof. Die instelling zegt echter dat de familie op de hoogte was over de voortzetting van de vervoersregeling. Bovendien zou de chauffeur zich niet aan de afspraken hebben gehouden.