Gemeenten stoppen met afval ophalen

In diverse gemeenten, waaronder Amstelveen en Breda, wordt geen vuilnis opgehaald vanwege de gladheid. "De wagens glijden nu alle kanten op in de straten", aldus een woordvoerder van de gemeente Amstelveen. De medewerkers van de afvaldienst zetten zich nu in voor de gladheidsbestrijding. Het is nog niet bekend wanneer het inzamelen van het huisvuil in Amstelveen weer wordt hervat.

Inwoners van Breda doen er beter aan hun huisvuil nog even niet buiten te zetten. Er ligt vooral in de woonwijken te veel sneeuw waardoor het glad is. In Breda is de ophaaldag verschoven naar donderdag. "We hebben maandagochtend verkenners er op uitgestuurd. In wijken waar niet of nauwelijks is gestrooid of sneeuw is geruimd is het niet te doen voor de vuilniswagens", aldus een woordvoerster van de gemeente.

In Den Haag wordt in een aantal wijken het vuilnis alleen aan de hoofdwegen opgehaald. Bewoners van kleinere straten moet dus hun vuil daar neerzetten, of hun huisvuil binnen laten staan, aldus de gemeente op haar website.