Vengaboys wagen een comeback

Je kent ze vast nog wel, je bent stiekem fan van ze geweest of je probeert ze wellicht juist nog steeds te vergeten. In het laaste geval is er slecht nieuws te melden: de Vengaboys gaan voor het eerst sinds tien jaar weer een gooi doen naar een hoge notering in de hitparade.

Begin volgend jaar wil de voormalige melkkoe van producers Wessel van Diepen en Dennis van den Driesschen, alias DJ Delmundo en DJ Danski, een nieuwe single uitbrengen. Het moet "het meest homoachtige nummer worden dat ze ooit hebben gemaakt", zo meldt de groep vandaag via haar YouTube-kanaal.

De groep scoorde in 1997 haar eerste hitje met Parade de Tettas, maar de grote doorbraak kwam het jaar erop met hits als Up And Down,  We Like To Party en de nummer-1-hit  Boom, Boom, Boom, Boom. Na 2000 was het echter gedaan met de grote successen en verschenen er ook geen nieuwe albums meer van de groep, waarvan de leden na 2002 elk hun eigen gang gingen. In 2006 hergroepeerden de Vengaboys zich en sindsdien treden ze weer regelmatig op, al bleef nieuw werk vooralsnog uit.

Met dank aan Basst2005 voor de submit.