Verdachte Urker zaak voorlopig nog vast

De 15-jarige jongen die wordt verdacht van het doden van de 14-jarige Urker Dirk Post, blijft de komende drie maanden vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Zwolle-Lelystad vandaag bepaald.

Volgens de rechtbank gaat het om een zeer ernstig strafbaar feit, is het onderzoek nog in volle gang en bestaat er gevaar voor herhaling. De rechtbank honoreerde de vordering van de officier van justitie. De 15-jarige verdachte, evenals het slachtoffer afkomstig uit Urk, wordt vastgehouden in een justitiële jeugdinrichting.

Het lichaam van Dirk Post werd op 18 november gevonden in het Urker bos. Hij bleek slachtoffer van een misdrijf. Enkele dagen later arresteerde de politie de 15-jarige jongen en twee jongens van 12 en 13 jaar oud. De twee jongsten verkeren op vrije voeten, maar gelden nog wel als verdachte. Uit eerdere uitlatingen van hun advocaten kan worden afgeleid dat zij er niet bij waren toen Dirk Post om het leven werd gebracht. Over de motieven van de 15-jarige verdachte is nog niets bekend.

Verdachte Urker zaak voorlopig nog vast  (foto: ANP)