Rammstein komt naar Pinkpop

De Duitse metalrockband Rammstein is de eerste hoofdact voor de 41ste editie van Pinkpop volgend jaar. Dat heeft de organisatie van het festival vandaag op haar website bevestigd.

Gisteravond tekende Pinkpopbaas Jan Smeets een contract met de groep, voorafgaand aan hun optreden in het Gelredome in Arnhem. Rammstein zal vrijdagavond 28 mei de eerste festivaldag afsluiten met een spectaculair optreden. Naast ijzersterke muziek, zal de show garant staan voor een waar spektakel met vuurwerk en bizarre verkleedpartijen.

Rammstein stond eerder al in 2002 op Pinkpop. Dat jaar brak het festival alle verkooprecords, zeven weken voor het festival plaatsvond, waren alle kaarten uitverkocht. Vanwege de verwachte belangstelling, zal Pinkpop dit jaar extra dagkaarten voor de vrijdag beschikbaar stellen. Het festival begint op vrijdag 28 mei en duurt tot en met zondag 30 mei. De voorverkoop start aanstaande zaterdag.

In oktober van dit jaar verscheen het zesde album van de Duitsers, getiteld 'Liebe Ist Für Alle Da'. Het album, geproduceerd door de Zweed Jacob Heller, wordt het meest spraakmakende van de band genoemd. De eerste single 'Pussy' werd gelanceerd via een videoclip op een pornosite.

Met dank aan dreeske, Allhopeisgone en crazyjapie voor de submit.