Eenvijfde vrouwen komt na bruiloft 10 kg aan

Ofschoon de bruiden allemaal zo mooi mogelijk bij het altaar willen staan, hangt de vlag er na een paar weken al heel wat anders bij. Als de buit eenmaal binnen is en de man voor de rest van zijn leven aan zijn vrouw vastzit, begint twintig procent van de vrouwen zich al weer vol te stoppen. Een slanke lijn interesseert de vrouwen dan weinig meer.

Dit schokkende feit is naar voren gekomen uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Yakult. De yoghurtfabrikant heeft voor hun enquête maar liefst drieduizend vrouwen ondervraagd.

Ruim twintig procent van de vrouwen komt binnen een jaar na de huwelijksvoltrekking maar liefst tien kilo aan. Al tijdens de huwelijksreis begint men alle dieetregels aan haar laars te lappen. Ongeveer de helft van de vrouwen gaf tijdens het onderzoek aan zich niet meer druk te maken om haar uiterlijk, indien het huwelijk eenmaal is bezegeld.

Gelukkig blijven vrouwen wel gevoelig voor mannelijke kritiek. Negentien procent van de mannen begint te mopperen over het toegenomen gewicht van de vrouw, met als gevolg dat de helft van de vrouwen gelijk weer enthousiast begint te lijnen en te sporten. Wat de andere helft ertegen doet, is echter niet bekend. 

Zorg in ieder geval dat je geen ruzie krijgt met je schoonmoeder!