Agenten doodgeschoten in Washington

Vier Amerikaanse politieagenten zijn vandaag doodgeschoten door nog onbekende mannen. Dat meldt nieuwszender CNN op gezag van de lokale autoriteiten.

De politiemannen zaten te eten in een restaurant in het stadje Lakewood, vlakbij Seattle, toen gewapende mannen het restaurant binnen kwamen. Vrijwel meteen openden de mannen het vuur op de agenten. Volgens een woordvoerder van het politiekorps is er sprake van een "hinderlaag". Over de identiteiten van de daders en het motief voor de gruweldaad is nog niets bekend.

Update 29-11 20:16:
Het blijkt dat de agenten niet door meerdere gewapende mannen waren beschoten, maar slechts door één gewapende man. De slachtoffers kwamen voor hun diensttijd nog even samen in een restaurant. De dader schoot gericht op de vier politiemannen, andere gasten van het restaurant raakten niet gewond.

De politie looft een beloning van 10.000 dollar uit voor de tip die leidt tot de identiteit van de dader. Naast de dader zoekt men ook naar de bestuurder van de vluchtauto die bij de aanval gebruikt werd.