Jongen (12) wil vrouw van 19 verkrachten

Dankzij een buurtbewoner heeft de politie van het zuid-Zweedse Borås donderdagavond een twaalfjarige viezerik opgepakt. Het ventje heeft namelijk diezelfde avond een negentienjarige vrouw aangevallen met het doel haar te verkrachten. De vrouw heeft een nacht moeten doorbrengen in het ziekenhuis.

De aanval vond plaats rond zeven uur. De jongen zat bij de vrouw in dezelfde bus, toen het mannetje haar ineens seksueel begon te intimideren. Toen het slachtoffer uitstapte, stapte haar jonge belager de halte na haar uit om vervolgens terug te lopen. 

De jongen liep naar de vrouw toe en gaf haar een klap in het gezicht. Hierna trok hij haar broek naar beneden en gaf aan seks met haar te willen hebben. Toen de vrouw begon te schreeuwen, kwam een gezin snel aansnellen om de vrouw te redden.

De poging tot verkrachting is de vierde in de buurt in korte tijd. De twaalfjarige jongen wordt samen met een even later opgepakte jongen van dertien hiervoor verantwoordelijk gehouden. Het duo zit voorlopig vast in een jeugdgevangenis, in afwachting van hun proces.