Bodyguard wil masker Jackson verkopen

Een van Michael Jacksons bodyguards heeft geprobeerd om een gestolen gezichtsmasker van de King of Pop voor veel geld aan een undercoverjournalist te verkopen. Dat meldde het Britse showbizzblad News of the World vandaag.

Bodyguard Eric Muhammad probeerde het zijdeachtige zwarte gezichtsmasker voor 150.000 dollar (100.000 euro) te slijten aan een journalist van de krant, die zich voordeed als een rijke zakenman. Naar verluidt stal Muhammad het lapje uit de limousine van Jackson, vlak nadat hij de kinderen van de ster met dezelfde auto naar het ziekenhuis had gebracht waar hun vader lag.

Tijdens de afspraak met de journalist haalde de oud-bodyguard het masker, dat in een afsluitbare plastic verpakking zat, tevoorschijn. Hij bood de verslaggever aan het dna op het masker te laten testen om te bewijzen dat het echt had toebehoord aan de overleden superster.

Eric Muhammad was de beveiliger van Jacksons kinderen Prince Michael I, Prince Michael II en Paris. News of the World brengt de beelden van de mislukte verkoop vandaag naar buiten.