Winnaar beste idee van Nederland bekend

Het Zzzleeplight won gisteren de finale van Het beste idee van Nederland met 25,5 procent van de stemmen van de kijkers. Het slaapkamperlampje dat langzaam uitgaat en rustgevende geluiden voortbrengt, werd bedacht door de kinderen Siem, Camiel en Merlijn. Zij wonnen de hoofdprijs van het uitvindersprogramma: 25.000 euro en een contract om hun idee ook daadwerkelijk in de winkels te krijgen.

Frank Heutinck won met zijn ecomengkraan in de nieuwe categorie Beste duurzame idee van Nederland. Deze energiezuinige kraan die vanzelf terugdraait in de koude stand kreeg 19,1 procent van de stemmen.

Tijdens de finale van alweer het zesde seizoen, die gisterenavond live werd uitgezonden door SBS6, streden zes uitvinders om de hoofdprijs, na een lange afvalrace die aanvankelijk begon met 6412 ideeën, het dubbele ten opzichte van vorig jaar. De inschrijving voor 2010 is gisteren alweer begonnen.

De jury van het programma stond ook dit jaar onder voorzitterschap van Bernd Schneider, uitvinder van de wijnflesafsluiter Vacuvin. Het beste idee van Nederland werd gepresenteerd door Tooske Ragas en Henkjan Smits.