Asielhonden krijgen borstcorrectie

In Engeland hebben twee asielhonden een peperdure cosmetische operatie ondergaan om hun borsten te liften. Men hoopte dat dankzij het pimpen van het duo zij sneller een baasje zouden vinden.

Het vel van Emma en Morgan, twee chocoladebruine labradors, was na jaren flink te fokken gaan verzakken. Het werd zelfs zo erg dat hun huid bij hun borst bijna over de grond sleepte. Volgens het personeel van Wallace Kennels in Stondon Massey, in de graafschap Essex, waren de twee honden daarom te lelijk om door een ander gezin te worden opgevangen.

"Het is zeer ongebruikelijk", geeft Teresa Bartholomew van de hondenkennel toe. "Er zijn niet veel mensen die hun hond hebben laten verbouwen. Misschien zijn we zelfs de eerste."

"Iedereen wil graag een labrador, maar zodra we met Emma en Morgan op de proppen kwamen, vroegen ze of we nog andere honden hadden. Het zag er niet erg mooi uit." De cosmetische operaties, die samen omgerekend een kleine vijftienhonderd euro kostten, hebben wel succes gehad. Beide honden hebben inmiddels een nieuwe eigenaar gevonden.