'South Park schuldig aan mishandeling roodharigen'

In Calabasas, een voorstad van de metropool Los Angeles, zijn afgelopen vrijdag minstens drie kinderen gepest. Niet geheel toevallig hadden alle drie de slachtoffers rood haar. Volgens de politie  kregen ze klappen omdat het vrijdag 'Kick a Ginger Day' was. De dag waarop roodharigen het mikpunt zijn van spot, is ontstaan in een aflevering van South Park.

De eerste aangifte kreeg de politie binnen van een twaalfjarige jongen, die door een stuk of tien klasgenoten werd geslagen en geschopt. Na enig speurwerk bleken er zich dezelfde dag nog twee soortgelijke incidenten hebben voorgedaan. De politie onderzoekt nog of een vierde incident ook in verband kan worden gebracht met Kick a Ginger Day.

De scholieren die zich vrijdag hebben schuldiggemaakt aan het pesten van roodharigen zijn waarschijnlijk gemotiveerd door een bericht op Facebook. Het bericht op de profielensite heeft iedereen laten weten dat het vrijdag 20 november Kick a Ginger Day was.

'Ginger' is een scheldwoord voor mensen met een bleke huid en rood haar. Volgens de politie zijn de pestkoppen geïnspireerd door een aflevering van South Park. In de bewuste episode , die in 2005 werd gemaakt, wordt beweerd dat roodharigen geen ziel hebben en lijden aan een ziekte genaamd 'Gingervitis'.