Jongeren opgepakt om mishandeling

De politie heeft tien jongeren uit het Musselkanaal (provincie Groningen) en omgeving aangehouden omdat ze willekeurige voorbijgangers zwaar zouden hebben mishandeld met honkbalknuppels. Dat maakte de politie  vandaag bekend.

De verdachten zijn acht jongens en twee meisjes van tussen de 15 en 23 jaar oud. Volgens de politie gingen zij onder invloed van drank en drugs de straat op met honkbalknuppels. Ze sloegen vijftien vooral minderjarige jongeren in september van dit jaar in elkaar. Volgens een woordvoerder van de politie ging het er in sommige gevallen zo hard aan toe, dat de politie spreekt van poging tot doodslag. Twee slachtoffers moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Bij de politie zijn tot nu toe vijftien aangiftes binnengekomen. Volgens een woordvoerder kan dat aantal nog oplopen, omdat de slachtoffers ernstig bedreigd zouden zijn en geen aangifte durven te doen. De politie weet niet wat het motief van de daders is geweest. De jongeren zouden bekend zijn met rechts-extremistische ideeën. Van de tien arrestanten zitten er nu nog vijf vast.