Twee verdachten Urk voorgeleid

Twee van de drie minderjarige Urkers die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Dirk Post worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het gaat om de 12-jarige en 13-jarige verdachten, die nog drie dagen in hechtenis gehouden worden. De rechter moet beoordelen of hun aanhouding terecht is.

Morgenochtend wordt de 15-jarige verdachte voorgeleid. Het Openbaar Ministerie (OM) wil deze jongen nog twee weken vasthouden. De beslissing of de twee andere verdachten nog langer vastgehouden worden, volgt later deze week. Deze beslissing is uitgesteld, zodat de openbaar aanklager meer inzicht kan krijgen in hun aandeel in het misdrijf.

De verdachten mogen geen contacten met de buitenwereld hebben, omdat voor hen zogenoemde beperkingen gelden. De advocate van een van hen heeft bevestigd dat dat in ieder geval voor haar cliënt geldt. Ook de advocaten mogen dus geen inhoudelijke details naar buiten brengen.

Het stoffelijk overschot van Post werd afgelopen woensdag aangetroffen in het Urkerbos. Hij kwam door geweld om het leven.