Kamer respecteert besluit verkoop villa

De Tweede Kamer reageert met begrip op de beslissing van prins Willem-Alexander en prinses Máxima om hun villa in Mozambique te verkopen. CDA-Kamerlid Liesbeth Spies zegt de stap te respecteren. Zij spreekt van een "wijs en verstandig" besluit. Ook SP'er Ronald van Raak noemt het een wijs besluit.

"Dat is precies waar we om vroegen", zegt Van Raak. Volgens Van Raak bleef de SP vraagtekens houden bij het project in het Afrikaanse land. Die gingen over de mogelijkheden om de vakantievilla te beveiligen, maar ook over de betrokkenheid van dubieuze vastgoedondernemers, zei Van Raak.

Volgens Van Raak is premier Jan Peter Balkenende er niet in geslaagd die vraagtekens weg te nemen en is het wijs dat de prins van de vakantiewoning afziet. "Ik vind het heel belangrijk dat Willem-Alexander en prinses Máxima rustig met de kinderen op vakantie kunnen, maar niet op deze plek." Hij heeft geen problemen met de investering in een vakantiecomplex, zo voegde hij eraan toe.

VVD-Kamerlid Willibrord van Beek zegt het besluit van prinselijk paar te respecteren. Hij hoopt dat de discussie over de villa nu beëindigd is. Omdat het een privékwestie betreft, heeft hij verder geen inhoudelijk oordeel over de voorgenomen verkoop.