Oprah Winfrey stopt met talkshow

Talkshowpresentatrice Oprah Winfrey stopt met haar populaire praatprogramma. De laatste aflevering wordt uitgezonden in september 2011, meldde het productiebedrijf van Winfrey gisteren.

The Oprah Winfrey Show is overdag de populairste talkshow in de Verenigde Staten. Dagelijks stemmen 7.1 miljoen Amerikanen op het programma af. Wereldwijd wordt The Oprah Winfrey Show in 106 landen uitgezonden. Het programma begon in 1984 onder de naam AM Chicago, maar werd twee jaar later vernoemd naar presentatrice Winfrey. Het is het langstlopende praatprogramma in de VS. Veel van de uitzendingen hebben thema's als zelfverbetering, spiritualiteit en literatuur.

Winfrey maakt vandaag bekend waarom ze na 25 seizoenen stopt. Mogelijk verplaatst ze de show naar haar eigen kabelzender Oprah Winfrey Network OWN , die in de VS door 70 miljoen mensen kan worden ontvangen.

De 55-jarige Winfrey wordt gezien als één van de meest invloedrijke mensen in de VS. Ze haalde dit jaar de 45e plaats op de lijst van machtigste mensen ter wereld van zakenblad Forbes. Ze verdient naar schatting jaarlijks zo'n 275 miljoen dollar (184 miljoen euro). Ze begon haar carrière op 19-jarige leeftijd als presentatrice bij een lokaal radiostation en maakte later de overstap naar televisie.

  (foto: ANP)