WFP doet oproep honger te beëindigen

Het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties roept burgers wereldwijd op tot het storten van een euro per week om te helpen de honger in de wereld te bestrijden. De organisatie lanceerde vandaag de internetcampagne 'Een miljard voor een miljard' aan de vooravond van de Wereldvoedseltop in Rome, die overmorgen begint.

Het doel van de campagne is om een miljard mensen een euro per week te laten storten, wat genoeg zou zijn om een einde te maken aan de honger in de wereld. "We hebben voor het eerst meer dan een miljard mensen die honger lijden", aldus WFP-directeur Josette Sheeran. "En door de financiële druk op regeringen wegens de economische crisis, roepen we de burgers direct op het probleem op te lossen." Het is de eerste keer dat WFP zo'n oproep doet, aangezien de hulporganisatie vooral fondsen ontvangt van regeringen.

WFP biedt voedselhulp bij onder meer tien noodsituaties wereldwijd, waaronder de droogte in de Hoorn van Afrika en het conflict in het noorden van Pakistan.