Baby sabbelt op cokeballetje in crèche

Een kind van slechts dertien maanden trof afgelopen week wel iets heel bijzonders aan op het kinderdagverblijf in het Amerikaanse Minneapolis waar hij de dag moest doorbrengen. Tijdens zijn kruiptocht stuitte de dreumes op een balletje cocaïne. Zoals dit bij kleine kinderen gebruikelijk is, begon het ventje er op te sabbelen.

De leidsters wisten niet wat ze zagen toen de baby met de drugs aan het spelen was. Ze pakten het balletje af en brachten hem naar het ziekenhuis. Omdat hem niets leek te mankeren, werd hij weer huiswaarts gestuurd.

"Toen ik erachter kwam dat het crack of cocaïne was dacht ik echt van: 'Oh mijn God, slechts een druppel in de mond van een baby zou Joost mag weten hoeveel schade kunnen veroorzaken", liet Dr Diane Thibodeaux, directrice van de kinderdagverblijforganisatie, weten. De grote vraag is nu wie het witte poeder heeft laten slingeren in de kinderopvang. "Niemand kan een kind droppen of ophalen zonder zich te identificeren, dus moeten ze zijn gezien door het personeel."

De coke zat verpakt in een soort huishoudfolie en werd gevonden in de babykamer. Het bewuste jongetje vond het balletje en sabbelde eraan. Ondanks dat het zegel niet was verbroken, werd hij uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

"We hebben het over een pakje drugs ter grootte van een paar snoepjes", aldus Jesse Garcia van de politie van Minneapolis. "Waarschijnlijk heeft een van de ouders de drugs verloren tijdens het brengen van hun kind."