Parfumgeur reden voor doodsbedreiging

In het Zweedse Motala is ophef ontstaan omdat twee collega's, die voor de plaatselijke gemeente werken, knallende ruzie kregen.

Volgens de krant Motala & Vadstena Tidning werden er tijdens de middagpauze opmerkingen geplaatst door een heetgebakerde medewerkster over de sterke geur die haar collega zou verspreiden. De twee collega's zaten toen aan tafel totdat de geïrriteerde vrouw haar geparfumeerde collega naar de keel vloog. Daarbij zou de collega met de 'opvlieger' ook nog doodsbedreigingen hebben geuit. Na het onverkwikkelijke voorval werd de vrouw onmiddellijk geschorst.

Inmiddels is er een onderzoek gestart naar de toedracht. "Ons onderzoek naar het incident is volop bezig en we zien alle betrokken partijen, het slachtoffer, de aanvaller en een getuige", zegt Christina Welin van de gemeente Motala. "Het onderzoek is pas begonnen, ik kan nog niet zeggen om welk parfum het ging maar belangrijker is om uit te maken of een collega effectief met de dood bedreigd werd want dat is ontoelaatbaar", besluit Welin.