Mooiste studentes in Groningen

De mooiste studentes van Nederland zijn te vinden in Groningen. Dat concudeert de website studenten.nl na een onderzoek onder vijfhonderd deelnemers.

In Flevoland, Drenthe en Zeeland zijn de minst knappe studentes te vinden, blijkt uit het onderzoek. Knappe studentes zijn volgens het onderzoek ook te vinden in Amsterdam en Rotterdam, deze plaatsen eidigden op plaats twee en drie.

"Het is niet voor niets dat de prinsen Maurits en Bernard voor Groningen kozen. Zij vonden hier hun echtgenotes, Marilène en Annette, die beiden ook in Groningen studeerden," concludeert Jan-Peter Cruiming van studenten.nl. "Je ziet ook dat castingsbureaus, zoals bijvoorbeeld Dutch Casting, behalve hun kantoor in Amsterdam, een filiaal in Groningen hebben. Hier zijn veel modellen met potentie te halen."

Op de website is inmiddels de verkiezing Studente van het jaar geopend, waarvoor zich al 125 kandidates hebben aangemeld. De twaalf mooiste studentes van Nederland worden gefotografeerd voor een kalender, waarvan de helft van de opbrengst naar Serious Request van 3FM gaat. De mooiste studente wint bovendien een geldbedrag van duizend euro.

Kijk hier voor foto's van de kandidates en oordeel zelf.