No Doubt klaagt Activision aan

De band No Doubt klaagt gamesmaker Activision aan. De band is er niet blij mee dat in de game Band Hero liedjes van andere artiesten speelbaar zijn met digitale karakters van No Doubt.

Naast Guitar Hero, voor de echte gitaarfans, en DJ Hero, voor iedereen die graag de DJ wil uithangen op een feestje, komt Activision deze week met Band Hero. Deze muziekgame is eigenlijk hetzelfde als de Guitar Hero-games alleen met toegankelijkere popmuziek. Sterren als Taylor Swift, Coldplay, Fall Out Boy en No Doubt zullen hierin hun opwachting maken.

In Band Hero zullen drie liedjes van No Doubt zitten. Deze liedjes zullen te spelen zijn met digitale versies van de leden van de band No Doubt. Hier heeft de band ook nadrukkelijk toestemming voor gegeven, maar iets waar ze minder blij mee zijn is dat het ook mogelijk is deze digitale karakters te gebruiken bij andere liedjes. Het is dus mogelijk om Love Story van Taylor Swift te zingen met Gwen Stefani en hier zitten de bandleden niet op te wachten.

De band heeft aan Activision gevraagd om dit te veranderen maar volgens Activision was dit te duur en is het bedrijf niet van plan het te veranderen. Volgens Activision staan ze volledig in hun recht en maken ze zich niet druk om deze aanklacht.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.