Oranjes niet langer miljardair

Het is alweer de dertiende keer dat hij zal verschijnen, de Quote 500, hij ligt vanaf vandaag weer in de rekken. De Quote 500 maakt jaarlijks een lijst van de rijkste Nederlanders. Dit keer hebben zowaar de leden van het koningshuis hun medewerking aan het blad verleend.

De RVD gaat voor het eerst in op het vermogen van de familie en geeft toe dat de familie niet langer miljardair is. Quote had dit zelf wel een beetje zien aankomen. Door de crisis zou hun vermogen zijn afgewaardeerd tot 800 miljoen Euro. Daarmee toch nog altijd op plaats 25. Volgens de RVD is het bedrag van 800 miljoen Euro waar Quote mee voor de dag komt al ruim ingeschat en meent dat men dit bedrag eerder lager zou moeten zoeken.

Niet alleen de Oranjes zagen hun vermogen afnemen, vrijwel de gehele Quote is van slag. Van de 500 vermogens die in de Quote 500 behandeld worden, moesten 317 rijken zwaar inleveren. De rest hield zich goed staande of wist zowaar zijn of haar vermogen uit te breiden.

Eigenlijk zou de Quote 500 dit keer trouwens de 'Quote 499' moeten heten. Op het laatste moment werd Dirk Scheringa uit de lijst van meest vermogende Nederlanders gehaald. Scheringa, die op plaats 167 stond, zag zijn imperium en vermogen instorten. Het boek was al gedrukt, maar er is een apart inlegvel waarbij nummer 167 is doorgehaald. Autohandelaar Kroymans doet het trouwens nog opmerkelijk goed met een vermogen van 45 miljoen Euro. Hij zag zijn bedrijf failliet gaan maar wist zijn hoofd zelf goed boven water te houden.