De Zeeuw: "Jol past beter bij Ajax dan Van Gaal"

Demy de Zeeuw draait dit seizoen prima bij zijn nieuwe club Ajax. In Sportweek laat de middenvelder zich uit over de coaches Martin Jol, Ronald Koeman en Louis van Gaal.

De Zeeuw is blij met Martin Jol als trainer. Hij ziet meer in hem dan in de nieuwe AZ-trainer Ronald Koeman. "Jol is als trainer verder dan Koeman. Koeman borduurt graag voort op het werk van zijn voorganger. Jol kan zelf een ploeg opbouwen, zet het tactisch goed neer, maakt spelers individueel beter. Soms met een grapje dan pakt hij je weer keihard aan."

De Ajax-middenvelder denkt ook dat Jol beter bij Ajax past dan zijn voormalige trainer bij AZ, Louis van Gaal. "Van Gaal deed het ook zo. Ze bieden duidelijkheid. Tegelijk voel je altijd vertrouwen van ze. Van Gaal zat er nog dichter bovenop. Je kreeg op een presenteerblaadje wat je moest doen. Jol laat ons ook zelf nadenken. Hij past hier beter dan Van Gaal, denk ik. Bij Ajax zijn meer mannetjes dan bij AZ. Marco van Basten had daar veel moeite mee vorig seizoen. Die pakte Luis Suarez een paar keer hard aan in de media."

Jol is iemand die naar buiten toe spelers niet snel op de hak zal nemen. "Hij beschermt zijn spelers naar buiten toe, maar prikkelt ze binnenskamers doorlopend. Je ziet jongens sneller groeien dan vorig seizoen. Van de reserves hoor je geen wanklank. Dat is knap, want de selectie is enorm groot en divers."