Brawn: "Button zal nu een sterkere coureur zijn"

Nieuwbakken Formule 1-kampioen Jenson Button zal volgens zijn teambaas Ross Brawn een sterkere coureur worden. De Brit begon het seizoen met zes overwinningen en worstelde zich daarna naar de titel in Brazilië.

Brawn gelooft in zijn coureur die door de ups en downs veel geleerd heeft. Hij is nu overtuigd van de kwaliteiten van Button. "Je weet het niet, totdat je met iemand werkt. Je hebt een oppervlakkige mening over diegene en in 2004 legde hij ons bij Ferrari het vuur aan de schenen," zei Brawn. "We hadden toen een fantastisch seizoen en hij maakte het ons toen zeer lastig. Hij maakte toen indruk op ons, maar totdat je met ze werkt is het lastig te zeggen."

"Vorig jaar was het erg lastig met Jenson, omdat we geen goede auto hadden. Vele jongens binnen het team zeiden dat we hem moesten behouden, omdat hij tot de buitengewone categorie behoort. Ik denk dat de ervaring van het hebben van een buitengewoon goede eerste seizoenshelft en een erg lastige tweede goed is voor de ontwikkeling van het karakter van Jenson."

Button heeft al sinds Turkije niet meer gewonnen, maar volgens Brawn laat het starten van Button van plaats veertien en het finishen op plaats vijf in Brazilië zien dat hij wereldkampioen waardig is. "Hij heeft een fantastische race gereden en er waren enkele close beslissingen die de race negatief konden beïnvloeden. Hij heeft na een slechte kwalificatie een wereldkampioenwaardige race gereden."

Toch heeft Button nog geen contract voor 2010. De contractbesprekingen zullen nu snel weer op gang gaan komen. "We kunnen er nu voor gaan zitten en er uit gaan komen. We hebben de kans gemist om het deze zomer te doen en nu dit er op zit kan ik samen met Nick Fry met de coureurs om tafel om er uit te komen."