'AZ kost ongeveer 35 miljoen euro'

AZ kan voor ongeveer 35 miljoen euro overgenomen worden. Dat berekende het zakenblad Quote op basis van ingewijden. Curator Rutger Schimmelpenninck, momenteel beheerder van het failliete DSB Beheer, zou met twee investeerders hebben gesproken over een overname van de club uit Alkmaar. Beide partijen bevestigen tegenover Quote dat AZ tussen de dertig en veertig miljoen moet op gaan brengen.

De vraag is of de spelers in de winsterstop na het faillissement van de DSB Bank niet massaal naar een andere werkgever op zoek gaan. Verder is het nog onduidelijk welk bedrijf de shirtsponsor wordt. Momenteel zijn verschillende partijen in de markt voor de sponsoring, maar vooralsnog is er nog geen deal gesloten. Daarom zal AZ ook aankomende zondag tegen Ajax met een blanco shirt zijn wedstrijd afwerken.

DSB Bank maakte als sponsor jaarlijks ruim vijf miljoen euro over naar AZ. Tot nu toe toonde de Friese multimiljonair Romke Kooyenga openlijk interesse en bood een bedrag van tienduizend euro per wedstrijd, veel te weinig in de optiek van AZ. Ook het energiebedrijf Taqa zou interesse hebben.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport , of je leest hier de twijfels die FOK!-columnist Driek Oplopers over AZ heeft.