Felle strijd zoekmachines Google en Microsoft

De strijd tussen de zoekmachines van Google en Microsoft bereikt de komende maanden waarschijnlijk een hoogtepunt. Beide bedrijven zijn volop bezig om de zoekresultaten te verbeteren. Zo kondigden beide partijen gisteren aan dat zij met microblogdienst Twitter in zee zijn gegaan om betere 'real time'-informatie op het internet weer te geven.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal werkt Google ook aan een eigen muziekdienst. Het is de bedoeling dat vanaf volgende week via zoekpagina's muziek kan worden beluisterd of gekocht. Google verwijst internetgebruikers daarbij door naar diensten van onder meer Apple en Amazon. Alle grote muziekuitgevers zouden meedoen.

Google verdient niets aan het initiatief, aldus The Wall Street Journal. Voor de onderneming is het vooral belangrijk dat ze diensten biedt die gebruikers aan haar bindt.

De zoekmachinestrijd is sinds juni verhevigd door de lancering van Bing. Deze nieuwe zoekmachine van Microsoft is tot dusver goed ontvangen. In de Verenigde Staten, nu nog het grootste slagveld tussen de twee technologiegiganten, is het marktaandeel van Bing de afgelopen maanden gestegen, al heeft Google nog wel bijna twee derde van de markt in handen.

Felle strijd zoekmachines Google en Microsoft  (foto: ANP)