Schotse 'BREIN' verbood zingen

De 56-jarige Sandra Burt, winkelbediende in een A&T levensmiddelenwinkel in Clackmannanshire in Schotland, keek vreemd op toen ze zingend de schappen aan het bijvullen was.

Sandra werd door een medewerker van de Schotse stichting BREIN (Performing Right Society) gewaarschuwd dat ze een bekeuring zou kunnen krijgen als ze niet zou stoppen met zingen. Mevrouw Burt zou namelijk niet in het bezit zijn van een vergunning om op te mogen treden.

Inmiddels is de organisatie teruggekomen van dit standpunt. Er is een bos bloemen gestuurd met daarbij een brief met verontschuldigingen.

Mevrouw Burt zegt een fan van de Rolling Stones te zijn en dat, ondanks de waarschuwing van de PRS, het onmogelijk voor haar is om niet te zingen tijdens haar werk. "Ze zouden een pleister op mijn mond moeten plakken om me te laten stoppen met zingen". 

De winkeleigenaar waar mevrouw Burt werkt, werd eerder door de PRS gewaarschuwd dat er een vergunning moest zijn voor een radio waar de klanten van konden meegenieten. Toen de eigenaar besloot om de radio dan maar weg te doen, begon Sandra tijdens haar werkzaamheden te zingen. 

"Ik ben toen maar gaan zingen tijdens het vullen van de schappen, want het was erg stil zo zonder radio. Toen ik hoorde van PRS dat ik vervolgd zou worden omdat ik geen vergunning om op te treden had, dacht ik dat het een grap was en begon te lachen. Toen vertelde men mij dat ik bekeurd zou kunnen worden voor duizenden ponden, maar ik kan niet stoppen met zingen".
 
In het briefje dat bij de grote bos bloemen zat, stond: 'Het spijt ons erg, we hebben een grote fout gemaakt. We hoorden dat u een mooie zangstem hebt en we wensen u veel geluk'.

Met dank aan Broer_Banaan voor de submit!