Spontaan koranteksten op jonge baby

Na bloedende mariabeeldjes bij de katholieke kerk, heeft nu ook de islam een wonder. Bij een negen maanden oude baby in de Russische republiek Dagestan verschijnen namelijk spontaan koranteksten op zijn huidje.

Sinds zijn geboorte verschijnen er spontaan Arabische letters op het lichaam van Ali. In het begin waren het gewoon losse tekens, maar na een tijdje begonnen er complete verzen te verschijnen op zijn lichaam. "Eerst zat er een hematoom op zijn kin. Toen de blauwe plek was verdwenen, zagen we het woord 'Allah' verschijnen", vertelt Ali Madina Yakubova, de trotse moeder van het wonderkind.

Vooral een van de benen van het jongetje is mysterieus. Hierop verschijnt elke maandag en vrijdag de tekst "Allah is de schepper van alle entiteiten". Na een tijdje verdwijnen de teksten op zijn lichaam echter weer, om na enkele dagen weer op te duiken.

Volgens Russische media werd bij Ali eerst een ernstige hartaandoening en zelfs 'infantiele cerebrale verlamming' geconstateerd. Maar na een tweede onderzoek bleek de jongen kerngezond te zijn. Ondanks dat het lichaam tijdens het verschijnen van de teksten opwarmt tot een temperatuur van veertig graden Celsius, staan de dokters vooralsnog voor een raadsel.

Het nieuws rond Ali het wonderkind gaat als een lopend vuurtje door de wijde omgeving. Dagelijks trekken honderden islamitische pelgrims naar Ali's huis. Het is zelfs zo erg, dat het huis permanent wordt bewaakt.


Wij hebben Geert Wilders, Dagestan heeft Ali