Gewonden bij botsing bussen en vrachtwagen

In de tunnel onder het spoor van het Centraal Station in Den Bosch zijn vanochtend twee bussen en een vrachtwagen op elkaar gebotst. Wat er precies is gebeurd kon de politie nog niet zeggen. Ook over de toestand van eventuele slachtoffers is nog niets bekend.

De tunnel is voorlopig afgesloten, aldus een woordvoerder. Meer info volgt later.

Update 11.34 uur

Een stadsbus van Arriva is vanochtend kort voor elf uur in de verkeerstunnel voor het Centraal Station van Den Bosch op een Sloveense vrachtauto gebotst. De buschauffeur en een passagier raakten door het ongeval gewond, meldde een politiewoordvoerder.

De vrachtwagenchauffeur remde plotseling voor de tunnel, mogelijk omdat hij vreesde dat zijn voertuig te hoog was voor de tunnel. De buschauffeur kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste met de rechtervoorkant op de vrachtauto. De chauffeur is buiten bewustzijn naar een ziekenhuis vervoerd. Een passagier liep een hoofdwond op.

Hoeveel personen de lijnbus vervoerde, kon de politie niet zeggen. De drukke verkeerstunnel in de binnenstad in Den Bosch is voorlopig afgesloten. Autoverkeer moet over de parallelwegen en dat zorgt voor veel opstoppingen.