Disney niet blij met 'Sneeuwhoertje'

Disney lijkt woedend te zijn op Jamieson's Raspberry Ale. Het Australische biermerk maakt in hun nieuwste commercial gebruik van een Sneeuwwitje voor volwassenen. In de reclame ligt de prinses met de zeven dwergen in bed, terwijl ze na de seks rookkringetjes uitblaast.

Het biermerk heeft Sneeuwwitje eenmalig omgedoopt tot 'Ho White', terwijl de belangrijkste dwergen Filthy, Smarmy and Randy heten. Dit zijn de namen van drie verschillende soorten drinkers. Volgens de bedenkers van de commercial is het de bedoeling aan te tonen dat het biermerk alles behalve lief is.

De website laat nog wel de beelden van de campagne zien, maar links hiernaar zijn inmiddels uitgeschakeld. Ook de officiële site van het merk blijkt niet bereikbaar te zijn. Men vermoedt dat dit te maken heeft met schending van het copyright.

Disney heeft nog geen officiële reactie gegeven. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de kindvriendelijke firma, die al in 1937 Sneeuwwitje op het witte doek bracht, zou instemmen met het gebruik van de prinses voor reclamedoeleinden.