Lakeman staat perplex

De rechtbank in Amsterdam behandelt Dirk Scheringa 'extreem coulant'. Dat zegt voorzitter Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed. Volgens hem is het nog nooit voorgekomen dat een bedrijf zoveel tijd krijgt om zich van een ondergang te redden, terwijl bewindvoerders aansturen op een faillissement.

"Ik sta perplex", reageerde Lakeman op het uitstel dat DSB vandaag heeft gekregen. "Scheringa wordt nu opeens beschouwd als de koning van de werkgelegenheid. De grote klap van zijn geld is Scheringa kwijt, maar hij is nu bezig om zijn reputatie te redden. Dat lukt hem wonderbaarlijk goed."

Volgens Lakeman kan de DSB-topman alleen een overname door een andere bank laten slagen als minister Wouter Bos (Financiën) bijspringt. "Ik hoop dat Bos voet bij stuk houdt. Maar als de Tweede Kamer gek wordt en roept om steun voor DSB Bank, dan zal Bos wel moeten."

Een overname van DSB Bank te elfder ure kan gevolgen hebben voor de claims die de Stichting Hypotheekleed wil neerleggen bij de bank, denkt Lakeman. De directie kan dan weer gaan dwarsliggen, zo schat hij in, waardoor hij mogelijk anderhalf jaar langer moet procederen. "We hadden met de noodregeling juist tijdwinst geboekt."

Lees hier de mening van FOK!-columnist Bakoenin over Pieter Lakeman!


Lakeman staat perplex  (foto: ANP)