Puber 8mnd in cel voor hap uit hamburger

Een negentienjarige jongen moet voor acht maanden de gevangenis in. De naar eigen zeggen hongerige en dronken jongeman is veroordeeld voor het nemen van een hap uit de hamburger van een vreemdeling. Zijn kameraad, die de man uit het Britse Leicester vervolgens een stomp gaf, kwam er echter vanaf met een waarschuwing.

De negentienjarige William Smithers griste na een avondje stappen het broodje uit de handen van een student en nam een hap. Een van zijn vrienden stompte het slachtoffer vervolgens op de grond. De vriend kreeg van de politie een uitbrander, maar Smithers werd opgepakt wegens overval. "Het is ongelofelijk en onverklaarbaar dat de man die het slachtoffer heeft aangevallen niet in de beklaagdenbank staat vandaag", merkte rechter Sylvia Van Bertodano vandaag op.  

Smithers werd in juni vrijwel direct na het incident opgepakt. De destijds achttienjarige jongen zei te hebben gehandeld omdat hij dronken en hongerig was. Hij moet nu voor acht maanden op water en brood, zijn maatje blijft buiten schot.