Advocaat: hulpvraag Benno L. vond geen gehoor

De Bossche zwemleraar Benno L. die verdacht wordt van seksueel misbruik van bijna honderd meisjes, heeft drie pogingen gedaan zich te laten behandelen voor zijn pedoseksuele neigingen.

Bij twee pogingen kreeg hij nauwelijks gehoor. Bij de laatste poging in mei van dit jaar had Benno L. via een Duitse pastor een afspraak gemaakt met een psychiater. Hij heeft niet met de specialist gesproken, omdat hij werd opgepakt. Dat zei advocaat Pieter van der Kruijs vandaag naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant.

Zijn 59-jarige cliënt zou midden jaren negentig bij de Rutgersstichting in Eindhoven en in Den Bosch bij Novadic-Kentron, een instelling voor verslavingszorg, zijn probleem kenbaar hebben gemaakt. Tussen beide pogingen om te worden behandeld zaten enkele jaren. Volgens Van der Kruijs werd ze afgedaan met de woorden dat 'het wel vaker voorkomt' en dat hij 'zijn pornografisch materiaal maar moest vernietigen'.

Van der Kruijs tekent wel aan dat hij niet kan schatten hoe duidelijk en overtuigend zijn cliënt het probleem bij de hulpverleners aan de orde heeft gesteld.

'hulpvraag Benno L. vond geen gehoor'  (foto: ANP)