Nationaal Jeugddebat in Tweede Kamer

Vanaf 13.15 uur vanmiddag is de Tweede Kamer het domein van de jongeren. Op die tijd zal voor de veertiende keer het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer plaatsvinden. Uit heel Nederland komen 130 jongeren om in debat te gaan met verschillende ministers en een staatssecretaris onder leiding van Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. De onderwerpen die zij zullen bespreken zullen het drugsbeleid, kunst en internet, biologisch eten en de kredietcrisis zijn.

Begin dit jaar hebben meer dan vijfhonderd jongeren in de leeftijd van twaalf tot en met achttien jaar uit heel Nederland meegedaan met de provinciale voorrondes. Uit deze grote groep werden 130 jongeren geselecteerd die in groepen (fracties) werden verdeeld. Elke fractie koos een onderwerp, zocht naar oplossingen en benoemde woordvoerders om hun voorstellen tijdens het Nationaal Jeugddebat te verdedigen. 

Tijdens het debat zullen minister Bos van Financiën, minister Rouvoet van Jeugd en Gezin, minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aanwezig zijn.

FOK!fotograaf Bram Muller zal bij het debat aanwezig zijn om alles op de gevoelige plaat vast te leggen. De foto's zullen later op de dag op FOK! gepubliceerd worden.

Wie niet kan wachten op de foto's kan het debat hier live volgen.