Gelovige pedo niet welkom in kerk met crèche

Een veroordeelde pedofiel gaat de Amerikaanse staat North Carolina aanklagen. De 32-jarige James Nichols mag van de wet namelijk niet in de buurt van kinderen komen. Nichols heeft zich echter net bekeerd maar mag nu zijn kerk niet bezoeken, aangezien deze beschikt over een kinderopvang.

De pedofiel is tweemaal veroordeeld wegens ontucht met een tienermeisje en poging tot verkrachting. Om proberen een beter mens te worden, is hij tot geloof gekomen. Dit voorjaar werd hij echter gearresteerd na het bijwonen van een aantal kerkdiensten. De bewuste kerk van de baptistengemeente beschikt namelijk over een kinderopvang, waar ouders hun kinderen tijdens de dienst kunnen dumpen.

Volgens de wet mag een veroordeelde zedendelinquent echter niet meer in de buurt van kinderen komen. Deze wet is ingevoerd in North Carolina om kinderen te beschermen tegen pedofielen. Volgens Nichols is dit in strijd met de vrijheid in godsdienst. "De staat geeft je geen mogelijkheid om je leven te beteren", oordeelt de pedofiel, en hij heeft besloten de staat aan te klagen.