Eerste paal voor modernisering Ahoy

De Rotterdamse wethouder Hamit Karakus (PvdA, wonen en ruimtelijke ordening) heeft vandaag de eerste paal geslagen voor de modernisering van sportpaleis Ahoy. Op de veertigste verjaardag van het sport- en evenementencomplex, in januari 2011, moet de drastische verbouwing klaar zijn. Met het project zijn tientallen miljoenen euro's gemoeid.

Tussen maart en september 2010 zal de arena gesloten zijn. Een uitzondering wordt gemaakt voor het North Sea Jazz Festival. In de zomer zal het dak letterlijk van het sportpaleis gaan. Dat wordt gelift, zodat de arena grotere en zwaardere decors aankan. De capaciteit van de arena zal met drieduizend stoelen worden vergroot tot ongeveer tienduizend plaatsen.

Volgens directeur Jos van der Vegt is er sinds de oplevering in 1971 "op wat plak- en knipwerk na" niet iets fundamenteels aan Ahoy veranderd. De arena voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Het hele backstagegedeelte, de foyers, de klimaatbeheersing en de tribunes gaan op de schop. Ook worden akoestische maatregelen genomen.