Meisje (17) dood volgens gemeente

Een telefoontje aan Tanny Quekelberghe uit Krabbendijke sloeg gisteren als een bom in. Zij werd opgebeld met de mededeling dat haar 17-jarige dochter was overleden. Het tegendeel blijkt echter waar: het meisje is springlevend.

De 17-jarige Renee Quekelberghe heeft al enkele jaren last van reuma waardoor zij met name 's winters aan een rolstoel gebonden is omdat ze ernstig last heeft van haar spieren en bindweefsel. Deze rolstoel heeft zij via de gemeente Reimerswaal gekregen van rijwielhandel Jeremiasse in Goes. De rijwielhandel belde gisteren of ze de rolstoel weer op konden halen, omdat Renee volgens hun dood was.

"Bent u niet verkeerd, want die hebben we nodig", zei Tanny nog aan de telefoon. Waarop de medewerker van de rijwielhandel antwoordde: "Ja, maar het gaat om uw dochter, die is overleden."

Tanny begreep er niets van, maar na enige uitleg bleek dat de gemeente aan de rijwielhandel had doorgegeven dat Renee overleden was. "Dat wordt je dan zomaar even medegedeeld. Hoe komen ze erbij?" aldus een hevig geëmotioneerde Tanny.

Inmiddels heeft de gemeente excuses gemaakt aan de familie Quekelberghe, maar een goede uitleg over het voorval blijft uit. Tanny kon degene die bepaald had dat Renee overleden was niet spreken. De gemeente liet weten dat het 'gewoon een fout' was. "Iedereen maakt fouten, maar dit is een blunder van de bovenste plank", aldus Tanny. "Zoiets snijdt in je ziel en iedereen mag van mij weten dat dit is gebeurd."

"Wij vinden het ook verschrikkelijk wat er is gebeurd, maar het is gewoon een menselijke fout", laat wethouder Kees Knuit van de gemeente Reimerswaal weten. Hij laat weten dat er een typefout gemaakt is. "Het meisje stond op een lijst van overledenen van wie een rolstoel moest worden opgehaald, terwijl er bij haar naam had moeten staan dat ze is verhuisd naar Rotterdam." De gemeente heeft er volgens Knuit inmiddels alles aan gedaan om de fout te herstellen.

Met dank aan Sc0rPi0n voor de submit.