Zilver volleybaldames op EK

De Nederlandse volleybaldames zijn er niet in geslaagd voor de tweede keer in de historie goud te winnen op het EK. In de finale werd verloren van titelverdediger Italië met 0-3. De setstanden waren 16-25, 19-25 en 20-25.

Beide ploegen hadden vooraf nog geen wedstrijd verloren en een topwedstrijd leek dus in de maak. De eerste set ging lang gelijk op tussen de beide toplanden. Halverwege namen de Italiaanse dames een kleine voorsprong van drie punten. Na een technische time-out liep het even niet meer bij de dames van Avital Selinger en liep Italië snel verder weg. Bij 14-22 werd er een nieuwe time-out opgenomen. Het gat was echter te groot en Italië pakte de set met 16-25.

In het begin van de tweede set nam Oranje snel een voorsprong van vier punten tegen de titelverdedigsters. Halverwege kwamen de Italiaanse dames echter terug in de wedstrijd en was het 15-15. Mede door alweer een sterke service reeks van Francesca Piccinini en enkele goede blocks van Italië, kon de nummer vijf van de Spelen in Peking een voorsprong nemen van vier punten, 17-21. Ze consolideerden deze voorsprong en pakten ook set twee met 19-25.

Italië nam direct een kleine voorsprong in de derde set. Deze voorsprong bleef intact tot 14-18. Oranje was niet bij machte het verschil kleiner te maken en Italië kwam al snel op matchpoint. De wedstrijd werd door Italië in stijl afgemaakt, waardoor ze hun tweede titel op rij konden vieren.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.