[Giro] Ritwinst voor Scarponi

De zesde etappe van de Giro, van Bressanone naar Mayrhofen over 248 kilometer, is gewonnen door Michele Scarponi. Danilo di Luca blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Na 50 kilometer koersen ontsnapten de renners Bonnafond, Kirjenka, Gatto, Scarponi en Klostergård uit het peloton. Zij wisten een maximale voorsprong te pakken van ruim negen minuten. Scarponi was als eerste boven bij de Felbertauern, de eerste beklimming van de dag. De voorsprong van de kopgroep op het peloton begon terug te lopen.

53 kilometer voor de finish versnelde Scarponi en alleen Kirjenka kon hem volgen. Vervolgens vloog bij die laatste de ketting van zijn fiets er af en hierdoor verloor hij tijd, ook omdat Scarponi niet op hem wilde wachten. Kirjenka wist terug te komen bij Scarponi maar moest even later wederom lossen omdat hij last kreeg van kramp. De voorsprong op het peloton was inmiddels al teruggelopen naar een minuut en 22 seconden.

Vijf kilometer voor de finish leidde Scarponi nog steeds, al probeerde Quick Step nog wel dichterbij te komen. Scarponi wist voorop te blijven en boekt zijn derde ritzege van het seizoen. De strijd om de tweede plaats in het peloton, dat Kirjenka wist terug te halen, werd gewonnen door de Noor Boasson Hagen.



Uitslag etappe 6
# RennerTijd
1. Michele Scarponi (Ita) in 5u49'57"
2. Edv. Boasson Hagen (Noo) op 32"
3. Allan Davis (Aus) z.t.
4. Filippo Pozzato (Ita) z.t.
5. Matthew Goss (Aus) z.t.

Klassement na zesde etappe

#RennerTijd
1. Danilo di Luca (Ita)in 22u11'15"
2. Thomas Lövkvist (Zwe) op 5"
3. Michael Rogers (Aus) op 36"
4. Levi Leipheimer (Vs) op 43"
5. Denis Menchov (Rus) op 50"
Submitter:  Bron: FOK!sport