Ferrari bedankt fans

Het team van Ferrari heeft alle fans bedankt voor alle steunbetuigingen die zij hebben gehad nadat ze bekend maakten uit de Formule 1 te zullen stappen als de budgetlimiet op de huidige manier ingevoerd zal worden.

De bekendmaking heeft nauwelijks tot boze reacties geleid bij de Formule 1-kijkers. Men kreeg zelfs veel steunbetuigingen. Ferrari-president Luca di Montezemolo bedankt de fans: "Ik wil iedereen graag persoonlijk bedanken voor de steunbetuigingen die jullie hebben gestuurd. Het is voor ons belangrijk te weten dat we op onze fans kunnen blijven rekenen en dat iedereen duidelijk begrijpt wat onze beweegredenen zijn waarmee we tot deze beslissing zijn gekomen. Als wij na zestig jaar en vele records de sport zullen verlaten, is dat omdat de FIA de fundamentele waarden van de sport willen veranderen. Iets waar wij het niet mee eens zijn."

De Ferrari-preses wil wel actief blijven in de autosport. "Onze auto's zullen dan in andere competities uit gaan komen. Ik weet zeker dat wij overal de passie en het enthousiasme van de fans kunnen vinden. Ferrari is racen en dat zal nooit veranderen."