FIA voert nieuw scoresysteem in F1 in

De World Motor Sport Council van de FIA heeft tussen alle regelwijzigingen door het scoresysteem in de Formule 1 voor 2010 aangepast. Naar nu blijkt wint volgend jaar de coureur met de meeste zeges de titel en niet de coureur die meeste punten heeft behaald.

In maart was er nog ophef rond het systeem toen een voorstel van Formule 1-baas Bernie Ecclestone werd doorgedrukt. Na vele protesten van de coureurs en de teams heeft de FIA de regel toen nog teruggedraaid, omdat de wijziging te laat zou zijn doorgevoerd. De verwachting is dat het ditmaal niet het geval zal zijn. Dat het nieuws niet eerder naar buiten kwam, komt omdat de reglementswijziging niet duidelijk aangegeven stond.

De vernieuwde regel 6 in het reglement zegt nu het volgende: "De titel voor de coureurs zal gaan naar degene die in het grootste aantal races als eerste geklasseerd wordt." Bij een gelijk aantal overwinningen van twee coureurs zal degene met de meeste punten de titel voor zich opeisen.

Naast de aanpassing van het scoresysteem heeft de FIA bevestigd dat de coureurs die in het derde deel van de kwalificatie rijden hun auto's in het parc fermé af mogen tanken. Dit wordt gedaan omdat het volgend jaar verboden is om tijdens een race de auto bij te tanken.