Sollied: "Play-offs zijn bullshit"

sc Heerenveen-trainer Trond Sollied is niet blij dat zijn club mogelijk in de play-offs voor een beter ticket in de UEFA Europa League uit moet komen. De Noor geeft dan ook zijn basisspelers vakantie en stelt veel spelers uit het beloftenteam op.

Mocht Heerenveen de bekerfinale van FC Twente verliezen, dan moet de Friese club in de play-offs strijden voor een beter ticket in de Europa League. Hierdoor kan Heerenveen later in de voorrondes instromen. "Ik zie geen reden waarom ik mijn belangrijke spelers een deel van hun vakantie af moet nemen voor een weekje minder voorbereiding. Play-offs zijn goed voor de strijd tegen degradatie, maar bullshit voor de Europese tickets," zei Sollied zondag na het thuisduel tegen ADO Den Haag.

"Ik geef mijn spelers liever rust zodat ze fris en fit zijn voor het nieuwe seizoen. Dat is beter dan dat ze in korte tijd vier wedstrijden moeten spelen en dan één weekje later kunnen beginnen aan de voorbereiding," aldus de Noorse oefenmeester die duidelijk is over de in zijn ogen onnodige play-offs.