Lodeweges niet boos op Lazovic

PSV-spelers Danko Lazovic en Edison Méndez begingen zondagmiddag in het Philips Stadion tegen NEC twee kinderlijk domme fouten. Beide spelers kregen rood en daardoor kwamen de bezoekers nog langszij in de slotminuut (1-1).

De trainer van de Eindhovenaren, die volgend seizoen bij NEC op de bank zit, was hier niet blij mee. Dit ondanks het feit dat NEC door het gelijkspel zicht op de play-offs behoudt.

"Ik ben niet zo blij", betoogde Lodeweges na afloop. "Om zo toch nog een goal om de oren te krijgen is niet leuk. Maar NEC heeft het verdiend en afgedwongen. De eerste twintig minuten hebben we heel goed gespeeld, daarna kwamen we in een fase waarin we overal een stapje te laat kwamen."

De oefenmeester vervolgde met de woorden: "Na de rust hebben we het stapje te laat redelijk kunnen corrigeren. We maken de eerste goal en daarna volgt een serie gele en rode kaarten. Dat is gewoon dom. Maar in het veld neem je wel eens beslissingen waar je achteraf spijt van hebt."

Vooral doordat Lazovic twee domme gele kaarten pakte, kwam PSV in de problemen. De Serviër trok zijn shirt uit na zijn gescoorde penalty en kreeg derhalve geel. De tweede gele kaart kreeg hij voor een handsbal. "Ik ben niet kwaad op Danko, maar het is wel heel jammer."